Tavaszi zöldségleves medvehagymás csirkemell galuskával

Hála az égnek, végre itt a tavasz és vele együtt sokak nagy kedvence a medvehagyma is. Nálam is készül egy-két étel, amit finomabbá, különlegesebbé teszek vele, mint ezt a tavaszi zöldséglevest medvehagymás csirkemell galuskával.

Nagyon szeretem a zöld fűszernövények friss zamatát, előszeretettel használom is őket, mivel sokkal finomabbak és intenzívebb az ízük, mint a szárított változatuknak és az ételeknek nagyon finom ízt adnak.

Ezt az egyszerű, mégis nagyon ízletes, gyorsan elkészíthető levest, azzal tettem különlegessé, hogy nem egyszerűen kockára vágva tettem hozzá a csirkehúst, mint egy raguleveshez, hanem egy régebbi receptem alapján, a sonkás vajgaluska mintájára, a húsból készítettem a levesbetétet és azt ízesítettem medvehagymával.

Nagyon tetszett és ízlett a családnak, szeretik, hogy változatosan készítem az ételeket és mindig tartogatok számukra valami meglepetést, egy-egy új étellel.

Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával
Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg csirkemell filé
5-6 db medvehagyma levél
3 csapott evőkanál búzadara
1 tojás
2 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg gomba
1 kisebb darab cukkini
3-4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db kisebb zeller (negyed)
1 kis fej karalábé
2 dkg kacsazsír
1 mokkáskanál őrölt kömény
só, bors
1,2-1,5 dl víz

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a gombának a héját nem kell lehúzni, elég ha kefével alaposan megsikáljuk és jól leöblítjük. A répákat felkarikázzuk, a többi zöldséget pedig, nagyjából egyforma méretű kockákra vágjuk.

A galuskához a csirkemell filét késes aprítóban megdaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk a vöröshagyma felével. Tálba téve hozzáadjuk a tojást, a puha vajat, az aprított medvehagymát és a búzadarát. Egy nagyobb csipet sót és néhány tekerésnyi friss borsot is adunk hozzá, majd az egészet jól összekeverjük és 15 percig hagyjuk pihenni.

Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával
Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával

Egy fazékba tesszük a  kacsazsírt,  megdinszteljük benne a hagyma másik felét apróra vágva. Beletesszük a zöldségeket és néhányszor átforgatva, megpirítjuk a hagymás zsíron, közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köményt, majd felengedjük vízzel, és addig főzzük fedő alatt, amíg a galuska pihen.

Miután letelt a galuska massza pihenőideje, két evőkanál között, amiket előtte belemártunk a forró levesbe, megformázzuk a csirkemell galuskákat és beletesszük a levesbe, majd addig főzzük, míg a galuskák és a zöldségek is teljesen átfőnek. Ez körülbelül 15-20 perc, fedő alatt.
Megkóstoljuk és ha szükséges, utána ízesítünk sóval, borssal, majd tálaljuk a kész levest.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás