5 ínycsiklandó fogás a húsvéti hidegtálra – Húsvétkor, sok helyen él még a hagyomány, hogy húsvét hétfőn a férfiak felkerekednek és locsolkodni mennek. A locsolkodókat pedig, illik megkínálni. Ezért, sok családnál készítenek különféle, vendégváró hidegtálat majonézes salátákkal, töltött tojással, torma, vagy tojáskrémmel töltött sonkával, sült húsokkal, pástétomokkal.

Én is ilyen, hidegtálra való, finomságok receptjeit gyűjtöttem össze a blogról, ízelítőül.

A receptek a képekre kattintva elérhetőek.

Töltött tojás, friss kakukkfűvel ízesített kolbászkrémmel.

Még egy nagyon egyszerű, kolbászos krémmel töltött tojás receptet hoztam húsvétra, amit friss kakukkfűvel tettem még finomabbá. Próbáljátok ki, az ünnepi asztalon a helye ennek a változatnak is!

Ezzel a recepttel is bővíthetjük a húsvéti vendégváró ételek sorát, jól mutat a húsvéti ünnepi hidegtálon a sonkás-tormás krémmel töltött tojások mellett. Persze, nem csak kifejezetten húsvétra ideális, hanem bármikor a hétköznapokon is elkészíthetjük ezeketet a kolbászos krémmel töltött tojásokat. Igazából több ídőbe telt leírni ezt a bejegyzést, mint amennyi időbe telik elkészíteni ezt az étel.

Kolbászos krémmel töltött tojás, kakukkfűvel
Kolbászos krémmel töltött tojás, kakukkfűvel
Füstölt sonkával és tormával készült krémmel töltött tojások, bazsalikommal ízesítve.
Egy nagyon egyszerű és finom sonkás-tormás krémmel töltött tojás, bazsalikommal ízesítve receptjét hoztam húsvétra. Jól mutat az ünnepi asztalon, de egy pirítós mellé reggelire is, amikor nem kell rohanni, mikor ráérünk és kicsit több időt tudunk fordítani a reggeli elkészítéséhez.
Sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommal
Sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommal
Ez a mutatós, sós piskótába tekert, majonézes-sonkás saláta is kitűnő választás lehet az ünnepi asztalra.
Ez a sós, piskótarolád majonézes salátával töltve egyszerűen elkészíthető, nagyon mutatós vendégváró fogás lehet, de fogyaszthatjuk sültek köreteként is, vagy akár reggelire, uzsonnára. Úgy az igazi, ha a majonézt mi magunk készítjük, ami nem tart tovább 5 percnél.
Piskótarolád majonézes salátával töltve
Piskótarolád majonézes salátával töltve
Ilyen ízletes, színes tojáskrémes falatkákat is készíthetünk. Biztosan ízleni fog a vendégeknek.
Ez a tojáskrém pritamin paprikával, lila hagymával és kakukkfűvel készülőt. Akár sós krékeren tálalva egy ünnepi hidegtál elemeként is jól mutat. Ha előző nap elkészítjük, másnapra finoman összeérnek az ízek és még kellemesebb lesz az összhatás. Akár pirítóson tálaljuk vagy puha, friss kenyéren minden módon ínycsiklandó.
Tojáskrém színesen
Tojáskrém színesen

Ezzel a libamájpástétommal is tuti sikert arathatunk, persze, ha nem csak magunkat kényeztetjük vele, hanem a vendégek is kapnak belőle.

Tokaji aszúban párolt libamájpástétom, pirított kalácson, dijoni mustáros fügelekvárral
Tokaji aszúban párolt libamájpástétom, pirított kalácson, dijoni mustáros fügelekvárral

Hamarosan érkeznek a kalács receptek is.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás