Kitűnő, bárányhúsból készült fogások a Húsvéti asztalra – Húsvétkor, az ünnepi asztalra kerülő fogások alapanyagai közé tartozhat a bárányhús is. Nálunk, legalábbis a hagyományos ételek mellett, a házi, füstölt sonka, kolbász, főtt tojás, sárga túró, kalács és reszelt torma mellett, készül valamilyen bárányhúsos étel is.

Mivel, szeretek kísérletezgetni, ezért jó pár ételt készítettem már, ebből a finom húsféléből. Ezekből a receptekből gyűjtöttem össze egy csokorra valót, ízelítőül a Húsvéti asztalra.

A receptek a képekre kattintva elérhetőek.

Ez a bárány tekercs, mandulás lilakáposztával töltve is, az örökös kísérletezgetésem eredményeként jött létre. A páromnak nagyon tetszett, érdekesnek találta a párolt lilakáposztát a mandulával és ahogy az egészet beletöltöttem a bárány húsba.
Bárány tekercs, mandulás lilakáposztával töltve
Bárány tekercs, mandulás lilakáposztával töltve
Nyakunkon a Húsvét! Már csak egy hét és itt a locsolkodás ideje 🙂 Kisfiam már nagyon várja, (persze mindannyian nagyon várjuk). Ati, már most mondogatja a locsolóversét, hogy el ne felejtse és már tervezgeti velem, milyen színű és díszítésű tojásokat készítsünk, mert persze abból Ő nem maradhat ki! Én pedig, már ki is találtam, mit főzzek és süssek az ünnep alkalmával. Ezt a receptet: Báránycomb, parajos túróval töltve
Akár ezt a fogást is elkészíthetjük az ünnepi asztalra, burgonyával, vagy rizs körettel, de friss salátával is kitűnő.
Báránycomb, parajos túróval töltve
Báránycomb, parajos túróval töltve
Ezt az aszalt szilvával göngyölt báránycomb, vadrizzsel receptet a húsvéti menü egyik fogásaként is készíthetjük, de nem csak ünnepeken, hanem a hétköznapokon is, ha egy kicsit szeretnénk valami új, finomsággal meglepni a családot.

Akár ezt az aszalt szilvával göngyölt báránycombot, vadrizzsel fogást is elkészíthetjük az ünnepi asztalra. Nem okozunk vele csalódást a családnak.

Aszalt szilvával göngyölt báránycomb, vadrizzsel
Aszalt szilvával göngyölt báránycomb, vadrizzsel
Újra itt a medvehagyma szezon nemsokára pedig, itt a Húsvét is. Ennek jegyében, ötvözve a két dolgot készítettem ezt a báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával ételt, ami az ünnepi asztal kitűnő fogása lehet.

A bárányhús nagyon ízletes és egészséges. A medvehagyma fokhagymás aromája pedig, nagyon jól illik a bárányhoz is és a juhtúróhoz is.

Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával
Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával
Mivel, húsvétra bevásároltunk báránycombból, így adott volt a pörkölt alapanyaga is. Így már csak a kettőt összepárosítottuk és kész is lett ez a fenséges együttes. A puha, omlós báránycomb kitűnő választás volt pörköltnek.
Báránycomb pörkölt, medvehagymás, házi juhtúrós rétessel
Báránycomb pörkölt, medvehagymás, házi juhtúrós rétessel

 

A sor végére pedig, egy isteni finom, Kapros-tejszínes bárányraguleves, nagyszemű babbal.
Ezt a finom kapros-tejszínes bárányragulevest készíthetjük akár az ünnepi menü részeként is, vagy más alkalomra. Nagyon kellemes az ízvilága. A hideg időben jólesik ez az ízekben gazdag forró leves, ami a testünket, lelkünket is átmelegíti. A levest a tejszín selymessé, a kapor pedig frissé teszi.
Kapros-tejszínes bárányraguleves
Kapros-tejszínes bárányraguleves

Share and Enjoy !

Shares
[instagram-feed]
Shares