Serpenyős pirított tészta csirkével

Ez a serpenyőben pirított csirkés tészta chilis kukoricával, kis ázsiai beütéssel, pillanatok alatt elkészíthető, nagyon finom étel. Általában, a diszkont láncok ázsiai heti kínálatából szoktam feltankolni a Chow Mein tésztát és hozzá mindenféle ízesítőt, olajat, mert nagyon szeretjük és velük egyszerűen, gyorsan, finomat tudok készíteni, különféle zöldségek és hús hozzáadásával.

Ebben az ételben kipróbáltam a Bonduelle Gold Chilis kukoricáját. A szuperédes csemegekukorica, chili és paprika kocka pikáns és izgalmas találkozása, ami egészen jó volt, a chili nem túl csípős, épp csak annyira, hogy egy kis pluszt adjon az ételnek.

Serpenyős pirított tészta csirkével, kukoricával, újhagymával
Serpenyős pirított tészta csirkével, kukoricával, újhagymával

Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg csirke felső combfilé vagy csirkemell filé
20 dkg Chow Mein tészta
1/2 doboz chilis kukorica
3 szál újhagyma
3-4 evőkanál szójaszósz
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 evőkanál földimogyoró olaj
színes bors keverék

Elkészítés:

A csirkehúst vékony szeletekre vágjuk és forró serpenyőben egy kevés olajon 3-5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tésztát és tovább pirítjuk vele.

Megsózzuk és meghintjük egy-két tekerésnyi színes bors keverékkel és az aprított fokhagymával. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz is elég sós.

Néhányszor jól átkeverjük, és mikor a tészta szép színt kapott felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen hogy ellepi és fedő alatt pár perc alatt megpároljuk, hogy a tészta megpuhuljon.

Ekkor a fedőt levéve, hozzáadjuk a kukoricát, a felkarikázott újhagymát és meglocsoljuk 3-4 evőkanálnyi szójaszósszal.
Az egészet többször, jól összeforgatjuk és néhány perc alatt készre sütjük, míg a víz teljesen elpárolog alóla.

Frissen, melegen kínáljuk. Tálaláskor szórjuk meg friss, aprított zöldpetrezselyemmel.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás