Ez a serpenyőben pirított csirkés tészta chilis kukoricával, kis ázsiai beütéssel, pillanatok alatt elkészíthető, nagyon finom étel. Általában, a diszkont láncok ázsiai heti kínálatából szoktam feltankolni a Chow Mein tésztát és hozzá mindenféle ízesítőt, olajat, mert nagyon szeretjük és velük egyszerűen, gyorsan, finomat tudok készíteni, különféle zöldségek és hús hozzáadásával.
Ebben az ételben kipróbáltam a Bonduelle Gold Chilis kukoricáját. A szuperédes csemegekukorica, chili és paprika kocka pikáns és izgalmas találkozása, ami egészen jó volt, a chili nem túl csípős, épp csak annyira, hogy egy kis pluszt adjon az ételnek.

Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg csirke felső combfilé vagy csirkemell filé
20 dkg Chow Mein tészta
1/2 doboz chilis kukorica
3 szál újhagyma
3-4 evőkanál szójaszósz
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 evőkanál földimogyoró olaj
színes bors keverék
só
Elkészítés:
A csirkehúst vékony szeletekre vágjuk és forró serpenyőben egy kevés olajon 3-5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tésztát és tovább pirítjuk vele.
Megsózzuk és meghintjük egy-két tekerésnyi színes bors keverékkel és az aprított fokhagymával. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz is elég sós.
Néhányszor jól átkeverjük, és mikor a tészta szép színt kapott felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen hogy ellepi és fedő alatt pár perc alatt megpároljuk, hogy a tészta megpuhuljon.
Ekkor a fedőt levéve, hozzáadjuk a kukoricát, a felkarikázott újhagymát és meglocsoljuk 3-4 evőkanálnyi szójaszósszal.
Az egészet többször, jól összeforgatjuk és néhány perc alatt készre sütjük, míg a víz teljesen elpárolog alóla.
Frissen, melegen kínáljuk. Tálaláskor szórjuk meg friss, aprított zöldpetrezselyemmel.