Sajtos-szezámos karfiol “roppancs”

Ilyen szuper finom sajtos-szezámos karfiol “roppancs”-ot is készíthetünk karfiolból, egy kis sajttal, szezámmaggal. A gyerekek is szeretni fogják, sőt a nagyobbak a formázásnál is segíthetnek.

Nagyon szeretjük a karfiolt levesnek, rakottan, rántva, pörköltnek de így, ilyen formában eddig nem fogyasztottuk. Ez az elkészítési módja annyira megtetszett a családnak, hogy ezentúl felvesszük a gyakran készítendő ételek listájára.

 

Sajtos-szezámos karfiol "roppancs"
Sajtos-szezámos karfiol “roppancs”

Hozzávalók 4-6 személyre:
1 közepes fej karfiol
2 közepes lisztes burgonya
1 csokor petrezselyem
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
só, bors
szerecsendió
szezámmag
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítva, rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, miután megfőtt, lecsepegtetjük.

A burgonyát szintén héjában megfőzzük majd meghámozzuk és burgonya nyomóval a karfiollal együtt összetörjük.

Hozzáadjuk a két tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyem zöldet, ízesítjük sóval, borssal, pici reszelt szerecsendióval és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy összefogja a masszát, jól formázhatóvá váljon. Lehet hozzá tenni zsemlemorzsát is, úgy kevesebb liszt kell hozzá.

Minél jobban lecsepegtetjük a karfiolt és nem főzzük szét a burgonyát, annál kevesebb lisztet vesz fel. Bármilyen formát lehet belőle formázni, meghempergetjük szezámmaggal elkevert zsemlemorzsában és forró olajban aranybarnára sütjük.

Zöld salátával, fűszeres-joghurtos öntettel fogyaszthatjuk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás