Tökéletes reggeli vagy vacsora fogás lehet ez a kacsamájpástétom kakukkfűvel, kevés portóival, ropogós kenyérrel és friss, színes zöldségekkel tálalva.
A májpástétomot kacsamáj helyett, kipróbálhatjuk csirkemájból is úgy is nagyon finom.

Hozzávalók:
50 dkg pecsenye kacsamáj
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma + 2 gerezd a tejbe
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
0,5 dl portói
15 dkg vaj
3-4 ág friss kakukkfű
3 dl tej
só, bors
Elkészítés:
A májat előző este megmossuk, lehártyázzuk, szárazra töröljük, majd annyi fokhagymás tejbe áztatjuk amennyi ellepi.
Másnap kivesszük a májat, megtöröljük, felkockázzuk.
A füstölt szalonnát felaprítjuk, kisütjük a zsírját. A hagymát apróra vágva megpirítjuk a szalonna zsírján, hozzáadjuk a májat, átforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt sárga és fehérrépát, a fokhagymát majd az egészet együtt pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak.
Minél vékonyabbra vágjuk annál hamarabb.
Mielőtt levennénk a tűzről, előtte pár perccel adjuk hozzá a kakukkfű leveleit és a portóit és forgassuk át az egészet, főzzük még 2-3 percig, majd kapcsoljuk le.
Miután megpárolódott, vissza tesszük a kisütött szalonnát is és az egészet botmixerrel pépesítjük és a vajjal habosra keverjük. Kóstoljuk meg, ízesítsük még sóval, borssal, portóival.
Miután elkészült, öntsünk kevés, olvasztott kacsazsírt a pástétomos edénybe, erre kanalazzuk a pástétomot, egyengessük el az edényben, majd a tetejére is öntsünk vékony réteg kacsazsírt. A tetejére szórjunk kakukkfű leveleket. Hűtőben tárolva, egy hétig is fogyaszthatjuk. Már ha kitart addig:)

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’
Nagyon szépen köszönöm ezt a sok finomságot!
Sok szeretettel. Sályiné