Kolbászos krémmel töltött tojás, kakukkfűvel

Még egy nagyon egyszerű, kolbászos krémmel töltött tojás receptet hoztam húsvétra, amit friss kakukkfűvel tettem még finomabbá. Próbáljátok ki, az ünnepi asztalon a helye ennek a változatnak is!

Ezzel a recepttel is bővíthetjük a húsvéti vendégváró ételek sorát, jól mutat a húsvéti ünnepi hidegtálon a sonkás-tormás krémmel töltött tojások mellett. Persze, nem csak kifejezetten húsvétra ideális, hanem bármikor a hétköznapokon is elkészíthetjük ezeketet a kolbászos krémmel töltött tojásokat. Igazából több ídőbe telt leírni ezt a bejegyzést, mint amennyi időbe telik elkészíteni ezt az étel.

Kolbászos krémmel töltött tojás, kakukkfűvel
Kolbászos krémmel töltött tojás, kakukkfűvel

Hozzávalók 2 személyre:
3 db tojás
5 dkg parasztkolbász
1,5 evőkanál tejföl
1 szál újhagyma
2 dkg vaj
2-3 ág friss kakukkfű
só, bors

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.

A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.

A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket.

A krémet habzsákba vagy egy zacskóba töltjük, aminek  a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.

A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

4 hozzászólás

  1. Nagyon guszták, és biztosan nagyon finomak, Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

    1. Kedves Mrita!Én is kellemes Húsvétot kívánok! 🙂

  2. Már gondolni sem birok a főtt tojásra,de ezt szívesen megkóstolnám :)Kellemes húsvétot!

    1. Szia Ami! Nektek is kellemes Húsvétot kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás