Gombakrémleves, friss kakukkfűvel, sajtos ropogóssal

Ebben a hideg időben nagyon szeretjük a krémleveseket, mert egyszerűen elkészíthetőek, finom melegek és táplálóak. Ilyen, ez a barna csiperkéből készült gombakrémleves, egy pici kakukkfűvel és fehérborral ízesítve, sajtos ropogóssal.

Tálaláskor a tetejére egy kevés habbá vert tejszínt csepegtettem és megszórtam egy pici reszelt citromhéjjal, amitől nagyon pikáns lett.

Gombakrémleves, friss kakukkfűvel, sajtos ropogóssal
Gombakrémleves, friss kakukkfűvel, sajtos ropogóssal

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg barna csiperkegomba
közepes fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1 liter húsleves alaplé
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
néhány kakukkfű levél
só, bors

Elkészítés:

A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk, amit megpirítva levesbetétként használunk.

A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk

A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral.

Mikor kiforr a bor, hozzáadjuk az alaplevet és puhára főzzük a gombát.

Botmixerrel simára mixeljük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. A félretett gombaszeleteket pici vajon megpirítjuk.

Tálaláskor a levesbe teszünk néhány pirított gombaszeletet kevés habbá vert tejszínt, meghintjük aprított kakukkfűvel és nagyon pici, reszelt citromhéjjal szórjuk.

Gombakrémleves, friss kakukkfűvel, sajtos ropogóssal
Sajtos ropogós

Hozzá sajtos ropogóst kínálunk, amit úgy készítünk, hogy a kiolvasztott, vajas-leveles tésztát vékonyra nyújtva az egyik felét megkenjük tejföllel, meghintjük sóval és megszórjuk reszelt sajttal.

Az üresen hagyott felét ráhajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. A tetejét szintén megkenjük tejföllel, reszelt sajtot szórunk rá. Derelyevágóval vékony rudakra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben, 220 fokon, 10 perc alatt pirosra sütjük.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás