A hagyományos, karácsonyi desszerteken, a bejglin, a zserbón és a mézeseken kívül, ilyen csokoládé és lime mousse-t is készíthetünk az ünnepi asztalra.
A vendégek és a családtagok örömére. Senkit ne tévesszen meg a címe, nem olyan bonyolult, igazából ez egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, könnyű, gyümölcsös-csokis hab, amit különlegessé tehetünk azzal, hogy szép üvegpoharakban tálaljuk egy kis gyümölccsel és mentával.

Hozzávalók 4 adaghoz:
10 dkg étcsokoládé
15 dkg málna (fagyasztott)
4 dkg vaj
2,5 dl tejszín
4 evőkanál cukor
4 db friss tojás
1 evőkanál porcukor
1,5 lime kifacsart leve
1 lime reszelt héja
teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál kukorica keményítő
2 evőkanál tej
1-2 evőkanálnyi balzsamecet
4-5 menta levél
Elkészítés:
A lime mousse-hoz egy kisebb edényben 2 tojássárgáját, 2 dkg vajjal, 2 evőkanál cukorral, 1 teáskanál keményítővel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lime kifacsart levét, a reszelt héját és 2 evőkanálnyi tejet. Majd elkezdjük melegíteni és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A csoki mousse-hoz a csokoládét kockákra törjük és gőz fölött, 2 dkg vajjal felolvasztjuk, jól elkeverjük, majd hagyjuk kissé lehűlni.
2 tojássárgáját két evőkanál cukorral fehéredésig, habosra keverjük és hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük és a felét hozzáadjuk a csokihoz, a másik felét pedig a limehoz.
A tejszínt a vanília kivonattal és egy kanál porcukorral habbá verjük. A felét szintén a csokihoz, a másik felét a limehoz keverjük.
A kétféle mousse-t ízlés szerint poharakba töltjük a málnával, majd behűtjük minimum két órára. de ha egy éjszakát a hűtőben hagyjuk akkor a legjobb. Tehetjük egy-egy dobozba és miután lehűlt fagylaltos kanállal adagoljuk tányérokra. Tálaláskor megdíszítjük lime szelettel, málnával, mentával és meglocsoljuk balzsamecettel.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’