Házi csirkemájpástétom

Nagyon szeretjük a májas ételeket, főleg reggelire ezt a házi csirkemájpástétom receptet. Atinak a suliba is szoktam csomagolni tízóraira. Szerencsére ezt Ő is szereti. Ezt a pástétomot gyorsan és egyszerűen el tudjuk otthon készíteni és sokkal kiadósabb a házi, ha mi magunk készítjük, mintha a boltban vennénk. Ráadásul itt tudjuk mi kerül a pástétomba, ellentétben a boltival.

Nagyon szeretjük, mikor a sütőből kiveszem a frissen sült kenyeret és alig várjuk, hogy meghűljön, már kenjük is rá, egy kis lila hagymával, csípős paprikával fogyasztjuk. Persze, nyáron jöhet hozzá a zamatos paradicsom is. Akár reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára is szuper lehet. Gyakran készítek ilyen pástétomot többféle fűszerezéssel is, mert így változatosabbá tudom tenni az étkezésünket.

Házi csirkemájpástétom
Házi csirkemájpástétom

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
3 db tojás
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanál őrölt majoránna
só, bors

Elkészítés:

A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük.
A szalonnát apróra vágjuk kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk és együtt pirítjuk.

Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát és egy csipet köményt.
A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk.
Közben a tojásokat megfőzzük és megpucoljuk.
A májat botmixerrel összemixeljük a tojásokkal együtt és beletesszük a mustárt is. Megkóstoljuk és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük. Hűtőben egy hétig is eláll.

Tálaláskor kenyérre kenjük, lila hagymával, csípős paprikával fogyasztjuk.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

2 hozzászólás

  1. Karoly Horogh

    Finomak ezek a receptek csak igy tovább köszi?

  2. Veronika Szabo

    Örülök, hogy tetszenek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás