Málnás finomságok, a tavasz, illetve a kora nyár másik kedvenc gyümölcse az eper mellett a málna. Sokféle módon fogyaszthatjuk. Készíthetünk belőle finom málnás fogásokat pl: levest, mártást, desszerteket, fagylaltot, de a legjobb egyszerűen, frissen leszedve, közvetlenül a bokorról enni.
Legalábbis, gyerekkoromban a Mamáméknál így fogyasztottuka málnát. Nálunk a kertben egyenlőre csak egy szederbokor van, amit szintén imádunk, rengeteg, hatalmas szemű, zamatos szeder terem rajta, de mivel van még hely egy málnabokornak is, így tervezzük annak a beszerzését is 🙂
Érdemes ebben az időszakban sokat fogyasztanunk belőle, mert a téli vitaminszegény étrend után, ez a gyümölcs is hozzájárul a vitaminkészletünk feltöltéséshez. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is, de nem elhagyagolható a finom íze sem és felhasználás szempontjából is előnyös tulajdonságokkal bír. Amellett, hogy nyersen fogyasztva a legegészségesebb, kitűnő dzsem, lekvár és szörp alapanyag is.
De addig sem maradunk málnás desszertek nélkül. A képekre kattintva érhetőek el a receptek:

Senkit ne tévesszen meg a címe, nem olyan bonyolult, igazából ez egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, könnyű, gyümölcsös-csokis hab, amit különlegessé tehetünk azzal, hogy szép üvegpoharakban tálaljuk egy kis gyümölccsel és mentával.

Azoknak, ajánlom ezt a túrós-kukoricapelyhes palacsinta, joghurtos málnával receptet, akik reggelire gabonapelyheket is szoktak fogyasztani és azoknak is, akik nem, mutatok egy elkészítési módot, hogyan lehet, olyan finom reggelit varázsolni egy kevés időráfordítással, ami a szervezetet elegendő energiával látja el, legalább délig.

Ide tettem még egy málnás finomságot ezt a mandulás-tejszínes málnatortát, ezt is érdemes kipróbálni.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’