Zsályás sajtleves, sonkás vajgaluskával

Ilyenkor ősszel már hamarabb sötétedik és egyre hűvösebbek az esték. Jól esik, ez a gyorsan elkészíthető finom és tápláló, forró zsályás sajtleves, sonkás vajgaluskával. Átmelegíti testünket, lelkünket.

Szeretem ilyen különlegesebb étellel meglepni a családot, mert így kiélhetem a kreativitásomat a konyhában, őket pedig meglephetem valami újdonsággal.

Zsályás sajtleves, sonkás vajgaluskával
Zsályás sajtleves, sonkás vajgaluskával
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg sajt
 kis fej hagyma
1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
3 dkg vaj (margarin)
2 gerezd fokhagyma
5 db zsálya levél
1 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
1 l húsleves alaplé
a sonkás galuskához:
10 dkg sonka
1 tojás
2 dkg vaj
7 dkg liszt
Elkészítés:

Először a sonkás galuskát készítjük el, mert jót tesz neki ha áll, mielőtt kifőzzük.

A sonkát nagyon apróra vágjuk, tehetjük egy késes aprítóba is. Egy tojást felverünk, elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk az aprított sonkát, kissé megsózzuk, majd összedolgozzuk a liszttel és félretesszük.

Edényben felmelegítjük a vajat, hozzáadunk egy kanál olívaolajat, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kissé megpirítjuk benne, majd rászórjuk a lisztet és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a fehérborral és a húsleves alaplével.

Megsózzuk, hozzáadjuk a zsálya leveleket és beletesszük a lereszelt sajtot és gyakori kevergetés mellett főzzük, hogy a sajt teljesen elolvadjon.

Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt és készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük. Közben egy másik edényben kevés sóval vizet forralunk, és ebben kifőzzük a megformált galuskákat.
Tálaláskor a tányérba tesszük a galuskákat, rászedjük a forró levest és a tetejét meghintjük frissen őrölt feketeborssal. Egy-egy zsályalevéllel díszítjük.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás