Ez a zöldfűszeres gombaraguval töltött, tönkölylisztes palacsinta, most a sós vonalat képviseli, egy finom, tejszínes-gombaraguval, ami a zöld fűszerektől friss és élénk ízvilágú. A tönkölylisztnek köszönhetően pedig, egészségesebb, mint a hagyományos, fehér lisztből készült változat, mivel fehérje-, vitamin- és ásványi anyag tartalma kiemelkedő.
Gyorsan elkészíthető és nagyon tápláló, finom étel. Míg a bekevert palacsintatészta pihen, addig a belevaló gombaragu is elkészül.
Érdemes a gombát vékonyabb szeletekre vágni és megpirítani a zsiradékon, mert így sokkal intenzívebb íze lesz a raguban.

Hozzávalók:
25 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
5 dkg rozsliszt
2 db tojás
4 dl tej (házi)
3-4 dl szódavíz
1 teáskanál só
1 dl olaj
Elkészítés:
A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima, palacsintatésztává keverjük. Mikor ezzel kész vagyunk, a tésztát fél órán át pihentetjük.
A töltelékhez:
50 dkg gomba
3 szál újhagyma
3 dkg vaj
1 ek olívaolaj
2 dl tejszín
2 ág friss oregánó
6-8 levél bazsalikom
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor metélőhagyma
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, szeleteljük, vaj és egy kevés olívaolaj keverékén megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor megpirult a gomba, felöntjük a tejszínnel és az egészet összeforraljuk.
Végül, az utolsó percekben hozzáadjuk az aprított zöld fűszernövényeket és jól elkeverjük. Így a friss növények aromái nem főnek el.
A tésztát a pihentetés után, pici olajjal kikent palacsintasütőben egymás után kisütjük. Megtöltjük a fűszeres gombaraguval, feltekerjük, majd a tetejére aprított metélőhagymát szórunk. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal is, ezzel erősítve az olaszos ízvilágot.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’