Túrós mini palacsinta, ribizlimártással

A gépemen a recepteket rendezgetve, találtam egy-két gyöngyszemet, mint ezt a túrós mini palacsinta, ribizlimártással receptet is, amik nem is tudom, milyen okból kifolyólag nem kerültek fel a blogra, viszont szerintem megérdemlik, hogy megosszam őket.

Ez a túrós mini palacsinta recept is, ezek közé tartozik. Szerintem, érdemes elkészíteni, egy próbát megér. Azért is teszem most ki ide, mert egyszerűsége ellenére, szépen tálalva, igazán ünnepi desszert válhat belőle.

Túrós mini palacsinta, ribizlimártással
Túrós mini palacsinta, ribizlimártással

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg túró
15 dkg liszt
1 púpozott evőkanál burgonyakeményítő
3 evőkanál cukor
3 tojás
175 ml tej
1 csipet só
2 evőkanál olaj + a sütéshez
1/2 kezeletlen citrom, reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat, vagy 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
A tésztához, a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citrom héját, a vaníliát és fehéredésig keverjük.
A túrót, először villával összetörjük, majd hozzákeverjük a habos tojássárgájához. Majd apránként, hozzászitáljuk a keményítővel elkevert lisztet és felváltva adagolva a tejjel, simára keverjük. Majd hozzákeverjük az olajat is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval és óvatosan, nagy mozdulatokkal, egyenletesen elkezdjük hozzákeverni a masszához.

Felhevített serpenyőben egy evőkanálnyi olajat eloszlatunk, majd egy-egy kanálnyi masszát elterítünk benne. Mindkét oldalukat szép pirosra sűtjük, ha nagyon gyorsan sülne, vegyük lejjebb a lángot alatta, nehogy hirtelen megégjen.
Miután megsültek a palacsinták papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.

Túrós mini palacsinta, ribizlimártással

A mártáshoz:
30 dkg ribizli, vagy más savanykás gyümölcs (fagyasztott)
ízlés szerint cukor
1 kiskanál keményítő
csipetnyi fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

A mártáshoz használhatunk más gyümölcsöt is pl. málnát, epret, áfonyát.
Én ribizliből készítettem, mivel ez volt a fagyasztóban.
A fagyasztott ribizlire szórtam két evőkanál cukrot, hagytam, hogy szobahőmérsékleten felengedjen, majd (egy keveset félretéve díszítésnek) villával összetörtem és egy sűrű szövésű szűrőn átpasszíroztam.

Az átpasszírozott gyümölcsöt mártásos edényben felmelegítjük, majd ízlés szerint adunk még hozzá cukrot és a fűszereket.
Egy kis edényben, egy evőkanál vízzel elkeverünk egy kiskanál keményítőt és ezzel besűrítjük a mártást, hagyjuk felforrni, majd levesszük a tűzről.
Hagyjuk kissé hűlni, majd a palacsintákhoz kínáljuk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares