Csokis-banános zabpelyhes süti

Gyakran készítek zabpehelyből süteményt, mint ez a csokis-banános zabpelyhes süti is, mert finom, egyszerű, egészséges és persze, nagyon szeretjük. Ha valamilyen gyümölcsös édességre vágyunk, akkor általában ilyen zabpelyhes sütit sütök.

Már nagyon sokféle módon kipróbáltam, friss és aszalt gyümölcsökkel, lekvárral, magvakkal, kókusszal, csokival, fűszerekkel. Most ezt a banános-csokis verziót készítettem.

Csokis-banános zabpelyhes süti
Csokis-banános zabpelyhes süti

Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
1 db nagyobb, vagy 2 db kisebb banán
10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (nálam ez 74% kakaótartalmú)
4 db tojás
6 dl (házi) tej
10 dkg barna nádcukor
5 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
mokkáskanál őrölt gyömbér
1 csipet só

Elkészítés:

Süthetjük muffin formákban, vagy tepsiben, akár különféle szilikon formában is. Én az utóbbi megoldást választottam.

Egy magas falú serpenyőben a cukor felét megpirítjuk, majd a lángot lejjebb véve alatta, hozzáadjuk a zabpelyhet és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat és felöntjük a tejjel, beletesszük a gyömbért és addig főzzük, míg teljesen megfő a zabpehely.

Ha elkészült, fedő alatt pihentetjük, míg a tojások sárgáját habosra, (fehéredésig) keverjük a maradék cukorral, majd mielőtt ezt is hozzákeverjük a zabpehely masszához, beletesszük a sütőport.

A banánt felkarikázzuk, a csokoládét apró kockákra vágjuk és ezeket is hozzáadjuk a zabpehelyhez.

A tojásfehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verve, óvatosan beleforgatjuk és az egészet beleöntjük a vajjal kikent, liszttel kiszórt tepsibe és elegyengetjük.
Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Miután elkészült, szeleteljük, a tetejét megszórjuk kevés porcukorral, de kínálhatunk mellé vanília, vagy csokoládé öntetet is.

Csokis-banános zabpelyhes süti
Csokis-banános zabpelyhes süti

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás