Íme, egy újabb pikk-pakk süti, szilvás-csokis muffin, ami még finom is. Ehhez a recepthez nem kell sok előkészület, pár hozzávaló, két tál és egy fakanál, vagy habverő. Egyszerűen összekeverjük a tészta masszát, hozzáadjuk az apróra vágott gyümölcsöt, belereszelünk egy kis csokit és már adagolhatjuk is a formákba, be a sütőbe és már kész is van. A muffin azért jó, mert nem kell hozzá 10 percnél több, hogy elkészítsük, a többit pedig rábízhatjuk a sütőre.
A savanykás szilva mellé, egy kevés mézeskalács fűszerkeveréket tettem, amitől annyira finom illatokat árasztott sülés közben, hogy mindjárt ünnepi hangulat lett tőle nyár közepén 🙂 Már ezért megérte elkészíteni!

Hozzávalók 16 db-hoz:
25 dkg liszt
1,75 dl (kis pohár) joghurt
8 dkg vaj
15 dkg magozott szilva
15 dkg cukor
3 dkg reszelt étcsokoládé
2 db tojás
1/2 csomag sütőpor
10 dkg híg baracklekvár
1 mokkáskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk.
Kisebb tálban elkeverjük a tojásokat a joghurttal, baracklekvárral, vaníliával, olvasztott, langyos vajjal.

Egy másik, nagyobb tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, cukorral és a mézeskalács fűszerrel.
A folyékony anyagokat lazán, nagyobb mozdulatokkal hozzákeverjük a liszthez, de nem kell teljesen kikeverni, elég csak annyira, hogy ne maradjon száraz anyag benne.
Nagy lyukú reszelővel belereszeljük a csokoládét és hozzáadjuk a szilvadarabokat is, és elkeverjük, hogy mindenhová jusson.
Kiadagoljuk a tésztamasszát a papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába, úgy, hogy háromnegyedig töltjük a mélyedéseket.
170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük, majd forrón meghintjük porcukorral, kivesszük a formából és rácsra téve hagyjuk hűlni.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’