Diós-narancsos sütemény

Ez a diós-narancsos sütemény nem az én érdemem, hanem a páromé, de úgy gondolom, meg kell mutatnom, hogy más is elkészítse, mert nagyon egyszerű és finom. Igazi, “dobjunk össze gyorsan, valami finomat!” süti. Akár vendégvárónak is elkészíthetjük.

Szuper gyorsan és könnyen elkészíthető, akár még munka után hazaérve is, pikk-pakk megsüthetjük a család legnagyobbb örömére.

Diós-narancsos sütemény
Diós-narancsos sütemény

Hozzávalók 25×35 cm tepsihez:
35 dkg liszt
20 dkg barna nádcukor
3 db tojás
3 db közepes alma
10 dkg vaj
1 db közepes narancs
10 dkg durvára vágott dió
1/2 cs sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Az almákat meghámozva, durvára reszeljük és kinyomjuk a levét.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, vajjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal.
Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt almát. A narancsot meghámozzuk és a gerezdeket szétbontva hozzáadjuk a narancshúst is. Ha lazább szerkezetű tésztát szeretnénk, akkor a narancs levét nyomkodjuk ki, azt ne adjuk hozzá.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vajjal kikent tepsibe öntjük és a tetejét bőven megszórjuk durvára vágott  dióval. Előmelegített sütőben 190 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

2 hozzászólás

  1. Hasonlít az almás kenyérre, azt szoktam sütni, de feldobja a narancs és a narancshéj. Mentettem:-)

  2. Az almás kenyeret nem ismerem, mi reszelt almásnak is hívjuk, de így a narancs nagyon feldobja 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás