Almás pite

Ez az almás pite recept a HammBekaplak! pályázat 5. recetje.

Mindíg keresem azokat a régi ízeket amelyek a gyerekkoromat idézik, kisebb, nagyobb sikerrel. Ez az almás pite kicsit hasonlít arra, amit gyerekként ettem. Sajnos ugyanazt az ízt már sosem fogom érezni, mert az alma íze már nem olyan, mint régen.

Almás pite
Almás pite
Hozzávalók 6-8 személyre:
27 dkg liszt
12 dkg vaj
8 dkg cukor
1 tojás
1/2 citrom leve és héja
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1 kg alma
3 dkg mazsola
5 dkg barna cukor
1 cs vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 evőkanál búzadara vagy darált dió
Elkészítési idő: 30-60 perc  (könnyű)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetem.

Az almákat megtisztítom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, a levét kinyomkodom.

Hozzáadom a barna cukrot, vaníliás cukrot, a mazsolát, a fahéjat és a búzadarát vagy darált diót.

Majd a tészta felét kinyújtom, belefektetem a tepsibe, megszórom búzadarával, ráteszem a tölteléket, majd a tészta kinyújtott másik felével betakarom. Megkenem a tetejét pici felvert tojással, villával megszurkálom és előmelegített sütőben, gáz sütőben, 190 fokon kb. 30 percig sütöm, míg aranyszínű nem lesz.

Miután megsült, hagyom kihűlni, mielőtt megszórom porcukorral a tetejét, hogy az ne olvadjon el rajta.

Amiben sütöttem: Kis tepsi almás dekorral
Tálalás: Almás desszert tányér

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

0 hozzászólás

  1. Úgy tűnik, van hozzá minden, megyek megsütöm!!!

  2. Eltűnt az előző kommentem, ahol azt írtam, hogy meg van minden hozzávaló, elcsábultam a konyha irányába sütni, azóta ott tartok, jelentem, hogy már a sütőben az almás! 🙂

  3. Kedves Vicuska! Remélem, jól sikerült a pite a recept alapján! Jó étvágyat hozzá!

  4. Nagyon finomra sikeredett, már 1 morzsányi sincs a dupla adagból 🙂 A blogomba kiraktam! Kösziii!

  5. Nagyon örülök, hogy jól sikerült, igazából még nem nagyon kaptam visszajelzést (a családomon kívül) a receptekkel kapcsolatban, hogy másnak is ízlik-e az az étel amit és ahogyan én készítek. Remélem, a többi receptem is elnyeri a tetszésedet:)

  6. A meggyes pite receptedben – ami alapján tökéletes sütit gyártottam – tojás sárgája szerepel összetevőként. Ebben receptben tojást írsz. Akkor tehát az almás pitéhez sárgájára és fehérjére is szükség van?A kanál tejföl az mennyi? Evőkanálnyi, teáskanálnyi?Kösz, Vladi

  7. Szia, kedves Vladi! Először is örülök, hogy jól sikerült a meggyes a recept alapján.Az a helyzet, hogy (amiért elnézést is kérek)a meggyesnél és az almásnál is, egy egész tojás kell + 1 sárgája a kenéshez. Helyesen így kellett volna: 1 tojás + 1 sárgája a kenéshez.A kanál tejföl, az pedig evőkanál tejföl. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet, javítom is.

  8. Kedves Veruss! Köszönöm az útmutatást. Azért kértem a pontosítást, mert az első sütim a meggyes pite tényleg tökéletes lett és ha már mint írtad “A receptjeim kipróbált receptek.”, akkor a második is sikerüljön legalább ugyanúgy. Jövő héten beszámolok az eredményről. Üdv’ Vladi

  9. Kedves Vladi! Nagyon remélem, hogy nem fogsz csalódni! :)Minden receptet próbálok nagyon körültekintően leírni, hogy aki elkészíti, meg legyen elégedve.Nagyon szép hétvégét kívánok és jó sütést!Várom a beszámolót!:)Üdv,veruss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás