Tojáskrém színesen

Az egyik kedvenc reggeli krémünk a tojáskrém színesen. Többféle ízesítéssel szoktam készíteni a blogon is szerepel már egy tojáskrém változat, most hoztam még egyet, egy pritamin paprikával, lila hagymával és kakukkfűvel készülőt. Akár sós krékeren tálalva egy ünnepi hidegtál elemeként is jól mutat.

Ha előző nap elkészítjük, másnapra finoman összeérnek az ízek és még kellemesebb lesz az összhatás. Akár pirítóson tálaljuk vagy puha, friss kenyéren minden módon ínycsiklandó. Nálunk a párom kedvencei ezek a reggeli kencék, mint ez a tojáskrém, kifejezetten örül, ha ilyenek készítek.

Tojáskrém színesen
Tojáskrém színesen

Hozzávalók:
6 db tojás
5 dkg kacsa, vagy libazsír
kis fej lila hagyma
kisebb pritamin paprika
1 teáskanál mustár
1 ág friss kakukkfű levele
só, bors

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lehűtve megpucoljuk.
Késes aprítóban, a lila hagyma felével, a paprika felével, zsírral, mustárral, sóval, borssal, néhány kakukkfű levélkével összemixeljük.

Készíthetjük úgy is, hogy a fehérjét csak nagyobb lyukú reszelőn reszeljük és úgy keverjük hozzá a masszához. Így egy darabosabb krémet kapunk.

Mikor elkészült megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, esetleg még adhatunk hozzá a mustárból is.

A maradék lila hagymából és a paprikából apró kockákat vágunk és kakukkfű levelekkel együtt, rászórjuk a tetejére.
Pirított vagy friss ropogós héjú kenyér szeleteken tálaljuk.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás