Sonkás-tormás krémmel töltött tojás, bazsalikommal

Egy nagyon egyszerű és finom sonkás-tormás krémmel töltött tojás, bazsalikommal ízesítve receptjét hoztam húsvétra. Jól mutat az ünnepi asztalon, de egy pirítós mellé reggelire is, amikor nem kell rohanni, mikor ráérünk és kicsit több időt tudunk fordítani a reggeli elkészítéséhez.

Ugyan úgy, mint a kolbászos krémmel töltött tojásokat is készíthetjük bármikor hétköznapokon is, ha színesíteni szeretnénk az étkezésünket.

Sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommal
Sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommal
Hozzávalók 2 személyre:
3 db tojás
2 vékony szelet házi, füstölt, főtt sonka
1 evőkanál ecetes tormakrém
1 evőkanál tejföl
2 dkg vaj
5-6 levél friss bazsalikom
só, bors
Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.

A sonkához hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a tormakrémet, a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommal
Sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommal

Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek  a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

2 hozzászólás

  1. Kedves Vera! Szeretnélek egy játékra meghívni, ha van kedved hozzá!Puszi!

    1. Szia Ani!Megnézem, köszi:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás