Hideg őszibarackleves kávéhabbal

Hideg őszibarackleves kávéhabbal – A nyári hőségben igazán jól esik, frissítőleg hat ez a különleges, barackpálinkával és gesztenye mézzel készített, hideg őszibarackleves kávéhabbal. Gyorsan elkészül és nagyon finom.
Természetesen, ha gyerekek is fogyasztják, akkor inkább koffeinmentes vagy gabonakávét használjunk hozzá és a pálinkát is hagyjuk ki! De mi felnőtek nyugodtan próbáljuk ki, mert megéri.
Nagyon szeretjük a gyümölcsleveseket, mert kellemesen hűsítenek a melegben és egyben olyan, mintha desszertet is fogyasztanánk egyszerre.
Hideg őszibarackleves kávéhabbal
Hideg őszibarackleves kávéhabbal
Hozzávalók:
80 dkg őszibarack vagy 1,5 konzerv barack
4 dl tej
2 dl tejszín
0,5 dl barackpálinka
3 evőkanál gesztenye méz
1 csipetnyi fahéj
A habhoz:
0,5 dl nagyon sűrű kávé (azonnal oldódó) (lehet koffeinmentes is)
1,5 dl tejszín
1 ek. porcukor

Elkészítés:

A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre, vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával, botmixerrel egyneművé mixeljük. A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük és jégbe hűtjük.

Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

1 hozzászólás

  1. Nagyon guszta,jól is esne most!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás