Epres-joghurtos reggeli – gyorsan elkészíthető, nagyon mutatós finomság. Kedvünk szerint variálhatjuk különböző gyümölccsel, de ha pikánsabbá szeretnénk tenni, használjuk friss bazsalikomot vagy mentát. Az eper mellé is tehetünk más gyümölcsöt is. Én személy szerint, nagyon szeretem az epres dolgokat, mint az epres sütiket, az epres-joghurtos tortát, eperturmixot, még az eperkrémmel töltött csokit is imádom, minden jöhet amiben eper van.
Kiegészíthetjük pirított magvakkal, pl.: mandulával, mogyoróval, pisztáciával, dióval, de akár aszalt gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk. Használhatunk méz helyett más édesítőt is. Az eper helyett használhatunk banánt, málnát, mandarint, körtét, szedret, áfonyát, amit csak finomnak ítélünk meg.
Sokszor Ati is ilyet kér reggelire, mert nagyon szereti a gabonapelyheket joghurttal és így legalább a gyümölcsöt is hajlandó megenni frissen. Mert lekvárokat, kompótokat szívesen eszik, de a nyers, friss gyümölcsöt nehéz bele erőltetni. Talán, majd később, ahogy telik az idő változik az ízlése…

Hozzávalók személyenként:
1 marék natúr kukoricapehely
4-5 szem eper
1,5 dl natúr joghurt
2 evőkanál méz
Elkészítés:
Az epret mossuk meg, majd csepegtessük le, vágjuk gerezdekre a szemeket.
A joghurthoz keverjük a mézet.
Egy pohár aljába helyezzünk néhány gerezd epret, szórjunk rá kukoricapelyhet, majd ismét epret.
Rétegezzük egymás után, majd öntsük rá a mézes joghurtot és a tetejét is rakjuk ki eperrel.