Epres-joghurtos reggeli

Epres-joghurtos reggeli – gyorsan elkészíthető, nagyon mutatós finomság. Kedvünk szerint variálhatjuk különböző gyümölccsel, de ha pikánsabbá szeretnénk tenni, használjuk friss bazsalikomot vagy mentát. Az eper mellé is tehetünk más gyümölcsöt is. Én személy szerint, nagyon szeretem az epres dolgokat, mint az epres sütiket, az epres-joghurtos tortát, eperturmixot, még az eperkrémmel töltött csokit is imádom, minden jöhet amiben eper van.

Kiegészíthetjük pirított magvakkal, pl.: mandulával, mogyoróval, pisztáciával, dióval, de akár aszalt gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk. Használhatunk méz helyett más édesítőt is. Az eper helyett használhatunk banánt, málnát, mandarint, körtét, szedret, áfonyát, amit csak finomnak ítélünk meg.

Sokszor Ati is ilyet kér reggelire, mert nagyon szereti a gabonapelyheket joghurttal és így legalább a gyümölcsöt is hajlandó megenni frissen. Mert lekvárokat, kompótokat szívesen eszik, de a nyers, friss gyümölcsöt nehéz bele erőltetni. Talán, majd később, ahogy telik az idő változik az ízlése…

Epres-joghurtos reggeli
Epres-joghurtos reggeli

Hozzávalók személyenként:
1 marék natúr kukoricapehely
4-5 szem eper
1,5 dl natúr joghurt
2 evőkanál méz

Elkészítés:

Az epret mossuk meg, majd csepegtessük le, vágjuk gerezdekre a szemeket.
A joghurthoz keverjük a mézet.
Egy pohár aljába helyezzünk néhány gerezd epret, szórjunk rá kukoricapelyhet, majd ismét epret.

Rétegezzük egymás után, majd öntsük rá a mézes joghurtot és a tetejét is rakjuk ki eperrel.

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shares

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás