Mivel, szeptember elsejével az én kis édesem 2. osztályos lett, újra indulhat a “móka-kacagás” 🙂 Viszont ezzel együtt, törhetem a fejem, hogy mit csomagoljak neki tízóraira. De gondolom, ezzel a dilemmával nem vagyok egyedül. Ezért arra jutottam, hogy összeválogatom a blogról azokat a recepteket, amelyek alkalmasak arra, hogyha időnk engedi, és még esetleg kedvünk is van hozzá, elkészítsük a lurkóknak a suliba.
A receptek a képekre, illetve a receptek címére kattintva érhetőek el:
Mintha egy pékség költözne be az otthonunkba!

Ezek a szépséges, belül puha, kívül pedig ropogós zsemlék tökéletesek a sulis szendvicsekhez.

Egyszerű tejes kiflik reggelire, vagy a tízóraihoz.

Ezeket a puha, sajtos csigákat is nagyon szívesen viszi Ati a suliba.

Sajtos-sonkakrémmel töltött rúd
Ezek a sajtos sonkakrémmel töltött rudak is nagyon ízletesek.

Ne feledkezzünk meg a kiflibe, zsömlébe való finomságról sem, ami sokkal finomabb, mint a bolti változata.

Az édes, puha, töltött, kelt süteményeket se hagyjuk ki.
Marcipánnal töltött, szilvalekváros kiflik
Puha és foszlós, töltött kiflik, belül marcipán töltelékkel, amit leheletnyi, házi fahéjas-szilvalekvár takar.

Olyan puha, hogy csak úgy elolvad a szánkban, mint a jóféle fánk, amikor az első elfogyasztása után, még habzsolnánk a következőt, mert nem tudunk betelni azzal a gyönyörrel, amit az ízek és a tészta egyvelege alkot a szánkban.

Ezek a kis kalácsok cukor helyett, mézzel, tej helyett, joghurttal készülnek és a datolyát amit beletettem, előtte portóiban áztattam.

Foszlós kalács és nutellás kifli
A kalács egy kis vajjal megkenve, elképesztően finom reggelire a tea, vagy kávé mellé. A töltött kifli pedig, szuper lehet tízóraira, uzsonnára is.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’