Gyors vacsora, vagy egy tartalmas reggeli.
Ez a bazsalikomos cukkini lecsó tipikus esete annak, hogyan lehet, szinte percek alatt, finomat készíteni abból a pár alapanyagból, amit a hűtőben találunk.
Ha van egy kis kolbász és akad egy kis füstölt tarja, paprika, paradicsom, cukkini már pillanatok alatt össze is dobhatjuk ezt az ételt reggelire vagy vacsorára, már csak a ropogós héjú kenyér hiányzik hozzá. De ha egyik másik hiányzik akkor sem kell kétségbe esni, mert pont az a lényege ennek az ételnek, hogy azokból az alapanyagokból dobjuk össze, amit találunk a hűtőben, kamrában.
1 db nagyobb fej vöröshagyma
3 db kisebb cukkini
2 db TV paprika
3 db paradicsom
10 dkg füstölt tarja
10 dkg parasztkolbász
4-5 bazsalikom levél
1 evőkanál kacsazsír
Elkészítés:
A hagymát csíkokra vágom, a zsíron megpirítom, majd hozzáadom a csíkokra vágott tarját, és a szeletelt kolbászt, kicsit kipirítom a zsírját, majd hozzáadom a ujjnyi csíkokra vágott paprikát, paradicsomot és cukkinit. Az egészet jól összekeverem és fedő alatt puhára párolom. Arra vigyázva, hogy ne főljön szét.
Végül hozzáadom az apróra vágott bazsalikomot. Ha szükséges tehetünk rá sót, borsot, de a kolbász és a tarja fűszeressége elég ízt ad az ételnek. Fogyaszthatjuk rizs körettel vagy friss kenyérrel.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’