Bazsalikomos cukkini lecsó

Gyors vacsora, vagy egy tartalmas reggeli.
Ez a bazsalikomos cukkini lecsó tipikus esete annak, hogyan lehet, szinte percek alatt, finomat készíteni abból a pár alapanyagból, amit a hűtőben találunk.

Ha van egy kis kolbász és akad egy kis füstölt tarja, paprika, paradicsom, cukkini már pillanatok alatt össze is dobhatjuk ezt az ételt reggelire vagy  vacsorára, már csak a ropogós héjú kenyér hiányzik hozzá. De ha egyik másik hiányzik akkor sem kell kétségbe esni, mert pont az a lényege ennek az ételnek, hogy azokból az alapanyagokból dobjuk össze, amit találunk a hűtőben, kamrában.

Bazsalikomos cukkini lecsó
Bazsalikomos cukkini lecsó
Hozzávalók 2 személyre:
1 db nagyobb fej vöröshagyma
3 db kisebb cukkini
2 db TV paprika
3 db paradicsom
10 dkg füstölt tarja
10 dkg parasztkolbász
4-5 bazsalikom levél
1 evőkanál kacsazsír

Elkészítés:

A hagymát csíkokra vágom, a zsíron megpirítom, majd hozzáadom a csíkokra vágott tarját, és a szeletelt kolbászt, kicsit kipirítom a zsírját, majd hozzáadom a ujjnyi csíkokra vágott paprikát, paradicsomot és cukkinit. Az egészet jól összekeverem és fedő alatt puhára párolom. Arra vigyázva, hogy ne főljön szét.
Végül hozzáadom az apróra vágott bazsalikomot. Ha szükséges tehetünk rá sót, borsot, de a kolbász és a tarja fűszeressége elég ízt ad  az ételnek. Fogyaszthatjuk rizs körettel vagy friss kenyérrel.

Bazsalikomos cukkini lecsó
Bazsalikomos cukkini lecsó

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás