Piskóta, áfonyás joghurt zselével

Egy egyszerű, viszont annál finomabb desszert receptjét mutatom. A piskóta a beledobált áfonyaszemekkel és a mellé kínált áfonyás joghurt zselé tökéletesen kiegészítik egymást.
Piskóta, áfonyás joghurt zselével
Piskóta, áfonyás joghurt zselével

Hozzávalók 4-6 személyre:
A piskótához:
4 db tojás
80 g cukor
80 g rétesliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 kávéskanál vanília kivonat
3 dkg áfonya
1/2 citrom reszelt héja
pici vaj, liszt

A joghurt zseléhez:
5 dl natúr joghurt
10 dkg áfonya
6 db lapzselatin
5 dkg cukor

A mázhoz:
15 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
1/2 citrom leve

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, az őzgerinc formát kikenjük vajjal, kilisztezzük.
A tojássárgákat fehéredésig kikeverjük a cukorral, a vaníliával, a szódabikarbónával és a reszelt citrom héjával. A fehérjét kemény habbá verjük, majd felváltva kanalanként adjuk a tojássárgákhoz a lisztet és a tojás fehérjét. Beleöntjük a masszát az őzgerinc formába, majd lisztben megforgatjuk a 3 dkg áfonyát és azt óvatosan elosztva belenyomkodjuk a tésztába sütés előtt. Először 5 percig magasabb, kb. 200 fokon sütjük, majd 5 perc elteltével lejjebb veszük kb. 180 fokra, így 25 percig készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

A joghurtzseléhez a zselatint beáztatjuk, a joghurttal elkeverjük a cukrot és a villával összetört áfonyát, majd a zselatin lapokat kinyomkodva 4 evőkanál vízben felolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt hozzáadagoljuk a joghurthoz és jól elkeverjük. Kis tálkákba szedjük, és lehűtjük.
A piskótára a cukormázat elkészítjük: A porcukrot jól elkeverjük a tojásfehérjével, sűrű masszát kell kapnunk, majd hozzá keverjük a citrom levét is. Ezzel bevonjuk a piskótát és langyos sütőben megszárítjuk.
Tálaláskor a joghurt zselét a piskóta szelet mellé tesszük.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

3 hozzászólás

  1. Greetings from USA! Your blog is really cool.Are you living in Hungary?You are welcomed to visit me at Thanks!

  2. Szia!Hihetetlen recepteid vannak, olyanok, amiket még sehol sem láttam, vagy hallottam.Gratulálok a blogodhoz!

  3. Kedves Zsu!Nagyon köszönöm. Örülök, hogy tetszik amit csinálok. Igyekszem a hagyományos ételek mellett újakat is kitalálni, és ebben a párom is nagy segítségemre van:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás