Mézes-gyömbéres minitorták

Ismét, egy olyan receptet hoztam a blogra, ami már régóta a gépemen várja, hogy megmutassam. Ez volt az első süti, ami úgy készült, hogy én adogattam Atinak a hozzávalókat, Ő mérte a tálba, majd keverte, adagolta a muffin formákba a tésztát és a végén pedig együtt díszítettük őket.

Nagyon élveztük mindketten a sütikészítést, jól elszórakoztattuk egymást, nagyon jókat nevettünk és emlékszem, izgatottan vártuk a végeredményt, hogy büszkén mutathassuk Apának az elkészült művet. Azóta, persze már jó néhányszor segített egy-egy süti készítésénél, de ez volt a legemlékezetesebb mindkettőnknek.

A süti pedig, végtelenül egyszerű és gyors finomság. Tényleg gyerekjáték az elkészítése.

Ha esetleg van kandírozott gyömbérünk, semmiképp ne felejtsünk el beletenni belőle, mert még finomabbá teszi a minitortákat.

Mézes-gyömbéres minitorták
Mézes-gyömbéres minitorták

Hozzávalók 12 db-hoz:
13 dkg liszt
1,5 dkg vaj
6 dkg barna nádcukor
3 evőkanál méz
2 db tojás
2 evőkanál tej
1,5 teáskanál sütőpor
1 evőkanálnyi reszelt gyömbér
1/2 kezeletlen citrom héja és leve

Mézes-gyömbéres minitorták
Mézes-gyömbéres minitorták

A mázhoz:
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
színes szórócukor

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, egyenként a tojásokat hozzáadva, szintén jól eldolgozzuk, majd beletesszük a reszelt citromhéjat, a citrom levét, a gyömbért és a tejet, majd apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A kész masszát olajjal kikent muffin formába adagoljuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Miközben a tészta sül, elkészítjük a citromos mázat a tetejére.
A tojásfehérjét habverővel elkeverjük annyi átszitált porcukorral, (nem kell habosítani) míg tejföl sűrűségű masszát nem kapunk, hozzáadjuk a citrom levét is, hogy szép fényes mázat kapjunk.
Miután a sütik megsültek, rácsra téve kihűtjük, majd miután meghűltek, kanállal rákenjük a mázat, a tetejüket pedig, színes szórócukorral díszítjük.
Visszatesszük a sütőbe és 150 fokon 10-15 perc alatt megszárítjuk a mázat.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares