Ez a málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon, hirtelen ötlettől készült, valamilyen finomsággal szerettem volna kedveskedni a páromnak.

Hozzávalók:
A mogyoróvajas talphoz:
15 dkg darált keksz
5 dkg mogyoróvaj (lehet sima vaj is)
5 dkg porcukor
pici tej
A rizspudinghoz:
1 l tej
15 dkg kerek szemű(rizottó)rizs
10 dkg barna nádcukor
10 dkg vaj
1 vanília rúd
víz
A málnakrémhez:
15 dkg málna
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
Elkészítés:
A darált kekszet a mogyoróvajjal és a cukorral összedolgozzuk, egy pici tejjel lazítjuk, hogy formázható masszát kapjunk.
A rizst párszor átmossuk, majd annyi vízben amennyi ellepi, félpuhára főzzük.
Beletesszük a vajat és a cukrot. Egy másik edényben a tejet felforraljuk a vaníliával.
Mikor a rizsről elfőtt a víz, félig megpuhult, akkor óvatosan hozzá adagoljuk a felforralt tejet és lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A málnát villával összetörjük, a mascarpone-t habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az összetört málnát és jól összekeverjük.
Összeállítás:
Egy magasabb falú tál aljára szórunk egy kis darált kekszet, hogy ne ragadjon le a sütemény. Majd egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, erre rákanalazunk ízlés szerint egy réteg rizspudingot.
A málnás mascarponét beletöltjük habnyomózsákba és ennek segítségével, rózsákat nyomunk a rizspuding tetejére. Majd az egészet jól lehűtjük, majd szeleteljük, és friss málnával, menta, vagy citromfű levélkével díszítjük.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’