Kivi alagút

Ez a kivi alagút desszert egy nagyon kellemes ízhatású, könnyű és nagyon finom gyümölcsös édesség. A tésztája egyszerű omlós tészta, a tölteléke pedig alma és kivi együttese. Olyan mint egy gyümölcsös pite csak őzgerinc formában sütve.

Úgy még mutatósabbá tehetjük, ha a közepébe egész kivit teszünk, mert a vágáskor szebb eredményt kaphatunk.

Kivi alagút
Kivi alagút

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg barna nádcukor
1/2 cs. sütőpor
1 db tojás
10 g vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
1/2 citrom leve+reszelt héja (bio)
csipet só

A töltelékhez:
60 dkg kivi
50 dkg alma
10 dkg barna nádcukor
2 evőkanál búzadara
2 dkg vaj
1/2 citrom reszelt héja (bio)
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a tojást a reszelt citrom héját és levét, a csipet sót és egy kanál tejfölt és az egészet összegyúrjuk.
Miután a tészta összeállt, betesszük a hűtőbe addig, amíg a tölteléket elkészítjük.

A töltelékhez a kivit és az almát meghámozzuk. A kivit összeaprítjuk, az almát lereszeljük és jól kinyomkodjuk a levét, hogy ne áztassa el a tésztát, majd a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és a búzadarát. A vajat hidegen, kis forgácsokra szeletelve adjuk a töltelékhez.
A hűtőből elővesszük a tésztát, a kétharmadát kinyújtjuk, az őzgerinc formára helyezzük és belenyomkodjuk, majd a tölteléket egyenletesen belesimítjuk.
A maradék tésztát akkorára nyújtjuk, hogy befedje az őzgerinc forma tetejét. Ráhelyezzük, jól hozzányomkodjuk a széleken.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon (gáz sütőnél 190 fokon) 25-30 percig sütjük.

Miután megsült, lekapcsoljuk a sütőt és hagyjuk benne kihűlni. Miután langyosra hűlt, tálra tesszük, de még hagyjuk rajta az őzgerinc formát, mert így mire teljesen kihűl, nagyon finom puha omlóssá válik a tészta, és nem törik. Szépen lehet szeletelni, kis porcukorral meghintve, friss kivi darabokkal tálaljuk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shares

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás