Gyors, vendégváró-mexikói háromszögek

Nyáron befőztem pár üveg pizzaszószt, mivel nagyon szeretjük és azt gondolom, hogy így sokkal egészségesebb is, és persze gyorsabb, mikor szükség van rá. Éppen ezért, pillantok alatt készíthetek belőle pizzát, vagy spagettit egy kis darált hússal, de akár, ilyen gyors, finomságot is, mint ezek a gyors, vendégváró-mexikói háromszögek.

Persze, érdemes elkészíteni annak is, akinek nincs eltéve a kamrában ilyen kincs. Míg a leveles tészta kiolvad, addig simán elkészül a szósz is. Nálunk a gyereknek annyira ízlett, hogy nem győzte enni egymás után őket, már attól féltem, hogy megfájdul tőle a hasa.

Mexikói háromszögek

Hozzávalók 25-30 darabhoz:
1 csomag vajas-leveles tészta
1 doboz mexikói zöldségkeverék vagy ha fagyasztott, akkor érdemes egy kevés sós vízben megpárolni
2,5 dl házi pizzaszósz
10 dkg sajt, nálam füstölt és trappista vegyesen
kevés tejföl

A házi pizzaszószhoz:
3-4 db érett paradicsom vagy 1 doboz hámozott paradicsom
1 db kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb ág friss bazsalikom, ha nincs akkor 1 mokkáskanál szárított
1 mokkáskanál szárított oregáno
2 csipet őrölt kömény
ha a paradicsom túl savas lenne, akkor egy kiskanálnyi cukor
1 babérlevél
ízlés szerint só, bors
2 evőkanál zsiradék: olaj vagy zsír

 

Elkészítés:

A vajas tésztát lapjaira szedjük és enyhén lisztezett felületen kiolvasztjuk.

A paradicsomok tetejét bemetsszük és forróvízbe dombjuk két-három percre, majd szűrőkanállal kivesszük és hideg vízzel leöblítve eltávolítjuk a héjukat és apró kockára vágjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszerekkel ízesítve finom, sűrű mártássá főzzük.

Én az Aldiban kapható fagyasztott, vajas-leveles tésztalapokból készítettem. Ez pedig úgy néz ki, hogy egy csomag 500 g/6 db 10x20cm-es lapot tartalmaz. A csomagban lévő lapok egyszerűen elválaszthatóak egymástól fagyosan és csak annyit olvasztok ki belőle, amennyire szükségem van. Mivel vékonyak a lapok, lisztezett gyúródeszkán, egymás mellé téve, nagyon rövid idő alatt kiolvadnak. Természetesen, más típusú vajas tésztából is elkészíthető ugyanez.

A tésztalapokat, először két darabot, nagyobb négyzetté nyújtunk és az egyiket megkenjük paradicsommártással és elosztjuk a felületén a mexikói zöldségkeverék egyharmadát, majd ráillesztjük a másik tésztalapot és a széleit összenyomjuk.
Pizza, vagy derelyevágóval először középen ketté vágjuk, majd a két felet egyenlő háromszögekre.

Az elkészült hároszögek tetjét lekenjük tejföllel, vagy egy felvert tojással és mindegyikre reszelt sajtot teszünk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük őket.

Ezek a vendégváró-mexikói háromszögek akár még melegen, (arra vigyázzunk, hogy belül nagyon forró a töltelék!) de hidegen is nagyszerű, sós finomság.

vendégváró-mexikói háromszögek

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares