Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral

Az ünnepre való tekintettel hoztam ezt az elképesztően omlós, diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral receptet, amit érdemes elkészíteni. Egyszerű és nagyon finom, sokan szeretik, így ezzel is várhatjuk a vendégeket. Használhatunk hozzá barack, málna, vagy ribizli lekvárt. De a narancslekvár is kitűnő választás.

Én házi, fahéjas szilvalekvárral készítettem, aminek a pikáns, fűszeres íze, remekül passzolt a dióhoz. Ráadásul, előre is elkészíthetjük, mivel lezárt dobozban napokig friss marad.
Persze, ilyenkor a dobozt el kell dugni a család elől, vagy rögtön dupla adagot kell készítenünk.

Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral
Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral

Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
2 db tojássárgája
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet só

a ragasztáshoz és a tetejére:
durvára darált dió
pikáns lekvár (házi, fahéjas szilvalekvár)
tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztába való diót finomra daráljuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a porcukorral és a dióval.

Hozzáadjuk a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat, fahéjat és sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.

Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább fél órát. De az sem baj ha, több ideig hagyjuk a hűtőben.

Miután a tészta pihent és jól lehűlt, vékonyra gyújtva kiszaggatjuk úgy, hogy az alsóknak teli, a felsőknek pedig, középen lyukas, fodros szélű kiszúróval formázunk, egyforma mennyiséget.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk durvára őrölt dióval.

Előmelegített sütőben 200 fokon, pár perc alatt, világosra sütjük. Miután megsültek, az alsó lapok közepére forró lekvárt teszünk és ráillesztjük a felső lapokat. A tetejüket meghintjük egy kevés porcukorral.

Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral
Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás