Borecetes-hagymás burgonyasaláta

Ez a borecetes-hagymás burgonyasaláta, egy egyszerűen elkészíthető, mindenki által ismert étel. Nálunk nagy kedvenc rántott hús vagy hal mellé.
Mint már azt az előző bejegyzésekben is írtam,  jelentkeztem a Tokaji borecetes receptversenyre, úgy gondoltam kipróbálom sima ecet helyett, Tokaji furmint borecettel. Nem csalódtam, ezentúl így fogom készíteni, mert egy nagyon finom, zamatos, plusz ízzel járul hozzá ehhez a salátához a borecet.
Akkor a legfinomabb, amikor már hagytunk neki időt a hűtőben, hogy az ízei össze tudjanak érni.
Borecetes-hagymás burgonyasaláta
Borecetes-hagymás burgonyasaláta

 

Hozzávalók 4-5 személyre:
1 kg újburgonya
közepes fej lilahagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld
kiskanál dijoni mustár
1 dl extra szűz olívaolaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál Tokaji borecet furmintból
só, bors
2 dl víz

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom, még melegen a szeleteket tálba halmozom, megsózom.

A lila hagymát megtisztítva, szintén vékony karikára vágom, a petrezselymet megmosom, lecsepegtetem és nem túl apróra vágva, hozzáadom a burgonyához.

Kis tálkában az olívaolajat, a mézet,  borecetet, mustárt összekeverem, megborsozom és felöntöm vízzel, majd az egészet ráöntöm a burgonyára és jól összeforgatom.

Hűtőbe teszem, kicsit hagyom, hogy összeérjenek az ízek és tálalás előtt újra, jól átforgatom. Sült, rántott húsok, halak mellé kínálhatjuk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares