Áfonyás desszert

Egy finom és gyors áfonyás desszert bármikor jólesik főleg, ha isteni házi vanília krémmel és friss gyümölcsökkel készül.
Áfonyás desszert
Áfonyás desszert

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag réteslap
15 dkg áfonya (lehet fagyasztott)
2 db őszibarack
5 dkg barna nádcukor
5 dkg vaj
olaj
muffin sütőforma

A vaníliakrémhez:
2 tojás sárgája
1 evőkanál liszt vagy keményítő
2,5 dl tej
5 dkg  barna nádcukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
5 dkg vaj

Elkészítés:

A réteslapokat, ahogy kicsomagoljuk a rétegeket egymáson hagyva 10×15 cm-es darabokra vágjuk, majd a muffin sütőforma mélyedéseit kikenjük olajjal, és a réteslap rétegeket elforgatva kibéleljük őket.

A sütőbe tolva kb. 5-6 perc alatt megsütjük, így kis kelyheket kapunk, amibe bele töltjük az elkészített vanília krémet.

A vanília krémhez  2 tojássárgáját kikeverjük 5 dkg cukorral, a  vaníliával és egy kanál liszttel vagy keményítővel, felöntjük 2,5 dl tejjel és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Mikor besűrűsödött, hozzáadunk 5 dkg vajat és jól elkeverjük, majd lehűtjük.

Az őszibarackot meghámozzuk, cikkekre vágva, serpenyőben vajon megforgatjuk, majd rászórunk 2,5 dkg cukrot és hagyjuk, hogy a cukor rápiruljon.

Az áfonyával ugyan így járunk el.

Miután minden meghűlt összeállítjuk a desszertet. A tészta kelyhekbe belekanalazunk a vaníliakrémből, majd a barack gerezdeket rendezzük el rajta, és a tetejére pedig ráhalmozzuk az áfonyát.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shares

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás